Egil S.
Hei godtfolk
Skal kjøpe meg et ekstra batteri til Nikon Z6, og har sett både på originale og uoriginale batterier. Litt forskjell i pris er det, men også i egenskaper/styrke. Har noen her inne erfaringer med uoriginale batterier både gode og dårlige, og er dette batterier en bør unngå. Helst ikke kommentarer av typen, har du råd til Z6 har du råd til originale batterier også:)
#1
#1
Trygve T.
1
Har kjøpt en del uoriginale batterier opp gjennom tiden og aldri hatt noe problem med dem.
Alle har vært av merker fotobutikkene selger eller fra Duracell:
http://www.duracelldirect.no/digital-kamera/nikon/oem-pno...-el15.html
Selv er jeg skeptisk til "noname kina-vare" og har aldri kjøpt slike, men slett ikke sikkert at de er noe dårligere.
Spenningen (V) bør ihvertfall være den samme som originalt og så er det litt forskjeller på kapasitet (mAh) som er verdt å ta med i vurderingen i forhold til pris.
#2
#2
karin s.
1
Uoriginalt batteti
Hei, vet ikke om det er lurt,Jeg kjøpte uoriginale, men fikk ikke brukt de, kom varsel på displayet. Har ellers brukt uoriginale før uten problemer, men ikke denne gangen;)vet ikke om duracell går, kjøpte til Sony men nei, be butikken sjekke for deg før du kjøper!
Mvh Karin.

kes
#3
#3
Bård Ivar F.
1
bildeFlere tester viser at "originale" i mange tilfeller er minst like bra.....eller faktisk bedre. Til alle mine kamerahus er det kun batteriet som følger med ved kjøp som er "originalt". Kun 1 gang for noen år siden opplevde jeg at en firmware-oppdatering hindret mer bruk av et par ekstra batterier av typen EN-L14A som var kjøpt til et Nikon...
Besparelsen i pris er blitt mye penger over tid når jeg ved kjøp av nytt kamerahus sjekker om batteriene jeg allerede har kjøpt kan benyttes videre...

http://kringlyd.no
Hosted by ProIsp
#4
#4
Egil S.
Takk alle sammen for gode tilbakemeldinger. Jeg har gått litt mer i dybden på de ulike batteriene, og spesifikasjonene varierer en del. En ting er kapasiteten på batteriet, men det er også avvik fra originale på spenningen. Da blir jeg en smule skeptisk. Tror bare jeg går for «originale» batterier selv om de er noe dyrere. Er det forresten mulighet for å lade batteriet i Z6 via usb?
karin s.
Ja med 15 b batteri.
Egil S.
1
Takk Karin:) Og en ting til. Jeg er utrolig fornøyd med Z6. Skulle kjøpt det for lenge siden:)
#5
#5
Erlend S.
Jeg har ikke greie på uoriginale til Nikon, men til Fuji har jeg gjennom mange år brukt batterier fra Pearstone, og har tillit til det merket. Sikkert mye annet bra også.
Egil S.
Har samme erfaring som deg med Fuji, men har bare hatt originale Nikon til mine tidligere speilreflekser. Litt usikker på variasjonen i spesifikasjoner på de uoriginale, så da blir det originalt på meg:)
#6
#6
Egil J.
Jeg ville aldri finne på å kjøpe et uorginalt lithium-ion batteri (som er den type batteri som benyttes i Z6). Det kan forårsake ødeleggelse av utstyr, eller i verste fall brann.

Selvsagt kan det gå bra, men du er ikke garantert.

Jeg vil anbefale å lese denne artikkelen:
http://batteryuniversity.com/learn/archive/lithium_ion_sa...y_concerns
Egil S.
Det er vel den konklusjonen jeg har kommet til. Blir originalt batteri på meg.
#7
#7
Jan Ottar O.
2
Jeg vil ikke funnet på å kjøpe uoriginale batterier etter alle negative opplevelser jeg har lest om i diverse fb-grupper.

MVH JOO
Åpne uskalert versjon i eget vindu